Слідкуйте за нами у Facebook

З 1 жовтня 2021 року стартував проєкт «Музеї прикордоння – простір для інтеркультурного діалогу» у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020

З 1 жовтня 2021 року стартував проєкт «Музеї прикордоння – простір для інтеркультурного діалогу» у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Він  упроваджується Волинською обласною радою у партнерстві з ГО «Центр регіональних ініціатив Волині», Волинським краєзнавчим музеєм та Регіональним музеєм у місті Стальова Воля (Польща).

Проєкт ставить за мету встановлення контактів між музейними установами Волині та Підкарпатського воєводства задля підвищення їхньої привабливості та популяризації у межах українсько-польського прикордоння.

Одним з ключових продуктів проєкту стане покращення доступності до музею у Луцьку для людей з особливими потребами. У цьому контексті у добрій нагоді стане досвід їхніх колег з м. Стальова Воля, які мають значні позитивні напрацювання у реалізації програм для людей з інвалідністю.

Проєкт передбачає проведення спільних транскордонних мистецьких імпрез, публікацію каталогу кращих експонатів музеїв-партнерів, виготовлення промоційних фільмів, організацію навчальної поїздки музейних працівників Волині до Польщі для переймання кращих практик і досвіду. Важливим компонентом є тренінгові заходи з метою підвищення компетенції музейних працівників у роботі з особливими категоріями відвідувачів.

За кошти Європейського Союзу також здійснять ремонт виставкової зали Волинського краєзнавчого музею та придбають спеціалізоване обладнання для демонстрації експонатів. Результатом реалізації проєкту стане зміцнення потенціалу регіональних музеїв, а також популяризація культурної спадщини та пам’яток історії транскордонних регіонів України й Польщі.