Слідкуйте за нами у Facebook

Презентація віртуального туристичного маршруту

У вівторок, 22 вересня 2020 року, ГО "Центр регіональних ініціатив Волині" в Луцьку та Асоціація органів місцевого самоврядування Єврорегіону Буг у Хелмі - партнери проєкту "Віртуальна подорож шляхами князівського роду Сангушків - відкриваємо нові сторінки спільної української та польської історії" спільно організували транскордонну відеоконференцію для представників органів місцевого самоврядування та музейних і туристичних установ,  а також для осіб, зацікавлених у розвитку туризму. Її метою було офіційне представлення новоствореного туристичного маршруту "Шляхами князівського роду Сангушків" та підведення підсумків проєкту, що співфінансується Програмою транскордонного співробітництва PL-BY-UA 2014-2020.

Віртуальний шлях, який є головним продуктом проєкту, є результатом досліджень історичних джерел діяльності князівської родини Сангушків у Люблінському воєводстві та на Волині, проведених двома експертами, польським та українським. На основі представлених результатів досліджень на семінарі, організованому з цією метою у лютому 2020 року, партнери проєкту разом із представниками закладів культури, місцевого самоврядування окреслили план туристичного маршруту, що охоплює найважливіші місця цієї видатної родини.

Потім маршрут був детально розроблений і описаний у тримовному друкованому путівнику та мобільному додатку. Через закриття кордонів було здійснено дві паралельні поїздки, які просували маршрут окремо з польської та української сторін.

Під час підсумкової конференції були згадані найважливіші етапи проєкту, підтверджено досягнення його індикаторів, незважаючи на обмеження, пов'язані з пандемією COVID 19, обговорено стійкість проєкту та можливість збільшення його масштабу в майбутньому, а також представлені відео ролики, які будуть використані для подальшого просування маршруту.

Проєкт реалізовувався з листопада 2019 року, а його загальний бюджет становив 44,75 тисяч. ЄВРО.